Robert over Inge Saraswati

Robert over Inge Saraswati 1600 1200 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

ROBERT OVER INGE SARASWATI

“Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht.” – Robert over Inge Saraswati –

Robert over Inge Saraswati

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Robert aan het woord: “Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht.”

Onrust en stress

Robert (1969) woont in Aalsmeer en komt sinds 2010 bij Inge. “Na mijn verhuizing vanuit het drukke Amsterdam naar Aalsmeer ervaarde ik veel onrust en stress. Daarom zocht ik een passende yoga school met verstilling en diepgang en bij toeval, via een huisfolder, ontmoette ik Inge eind 2010.

Zij stelde direct bij mij vast dat ik teveel in mijn “hoofd” zat en alles rationeel probeerde te beredeneren. Hierdoor vergat ik te voelen wat mijn werkelijke behoeften waren. Ik merkte bij de yoga houdingen (asana’s) hoe “gespannen” mijn spieren eigenlijk waren en dat ik door pranayama’s (beheersing van de vitale energie) opnieuw moest leren ademhalen.

In maart 2012 kwam ik door een aantal vervelende privé gebeurtenissen in combinatie met een veeleisende baan in een burn-out terecht. Deze crisis leek in het begin ondragelijk met angsten, somberheid en uitgeputheid, maar bood voor mij ook een kans voor spirituele groei. Ik heb een aantal magnetiseer-/healingsessies van Inge ontvangen om mijn (mentale/energetische) blokkades op te lossen. Daarnaast gaf zij waardevolle adviezen hoe ik beter voor mijzelf diende te zorgen.”

Avatar-training

“In juni 2012 heb ik de 9-daagse bewustzijnstraining Avatar gevolgd. Vooral de persoonlijke liefdevolle aandacht van Inge in combinatie met de oefeningen hebben mij veel inzichten in mijn oude destructieve (ego-)patronen gegeven en heb ik technieken geleerd hoe ik deze pijnblokkades kan opheffen. Door de strijd en angst hiermee aan te gaan worden deze juist gevoed. Echter door deze op afstand te observeren zonder oordeel en mijn hart te openen lossen deze juist op. Ik realiseerde mij dat ik niet werkelijk mijn gedachten, emoties en lichaam ben, maar de Bron.

Door nu in het leven bewust te kiezen vanuit compassie, kracht en vertrouwen in plaats te handelen vanuit angst, heeft bij mij een verschuiving in bewustzijn plaatsgevonden. Na deze sessie ervaarde ik totale eenheid, kalmte en eindelijk zelfcompassie. Hierna verliep mijn volledige herstel snel. Dit had mijn werkgever ook opgemerkt en hij heeft daarom de kosten van deze training compleet vergoed.”

De godin en de drie meesters

“Inmiddels heb ik vrijwel alle activiteiten bij Inge gevolgd: Chakracursus, Innerlijke ruimtereis, diverse Satsang-avonden met interessante teachings en meditaties. Hierbij word je door Inge uitgenodigd om je eigen ervaringen te delen. In eenvoudig taalgebruik met praktische voorbeelden vertelt zij over Advaita Vedanta/non-dualiteit. Ook voor de zoekers naar spirituele verdieping is de jaarlijkse workshop Yoga-sutra’s (achtvoudige pad) van Patanjali een aanrader.

Heel bijzonder vond ik de inwijding van Inge’s schilderij De godin en de drie meesters, met na afloop een healing. Het voelde voor mij als een warm bad van Universele Liefde. Ik kijk al uit naar de volgende sessie.”

Levenskunst van Inge

“Wat ben ik verheugd en trots dat Inge samen met haar assistente Maaike een nieuw en ruimer spiritueel centrum hebben gevonden. Deze wordt nog wel eerst verbouwd. Hierdoor kunnen nog meer geïnteresseerden kennismaken met de visie en levenskunst van Inge.

Zij stemt alles af op een ieders behoefte, ongeacht ervaring. Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht. Na afloop voel ik mij helder en ontspannen.

De komende periode wil ik met steun van Inge mijn bewustzijn verder wakker maken voor het pad van zelfrealisatie en genieten van dit prachtige leven in verbinding vanuit mijn hart met mijn omgeving.”

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid