ROBERT OVER INGE SARASWATI

“Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht.” – Robert over Inge Saraswati –

Robert over Inge Saraswati

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Robert aan het woord: “Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht.”

Onrust en stress

Robert (1969) woont in Aalsmeer en komt sinds 2010 bij Inge. “Na mijn verhuizing vanuit het drukke Amsterdam naar Aalsmeer ervaarde ik veel onrust en stress. Daarom zocht ik een passende yoga school met verstilling en diepgang en bij toeval, via een huisfolder, ontmoette ik Inge eind 2010.

 

Zij stelde direct bij mij vast dat ik teveel in mijn “hoofd” zat en alles rationeel probeerde te beredeneren. Hierdoor vergat ik te voelen wat mijn werkelijke behoeften waren. Ik merkte bij de yoga houdingen (asana’s) hoe “gespannen” mijn spieren eigenlijk waren en dat ik door pranayama’s (beheersing van de vitale energie) opnieuw moest leren ademhalen.

 

In maart 2012 kwam ik door een aantal vervelende privé gebeurtenissen in combinatie met een veeleisende baan in een burn-out terecht. Deze crisis leek in het begin ondragelijk met angsten, somberheid en uitgeputheid, maar bood voor mij ook een kans voor spirituele groei. Ik heb een aantal magnetiseer-/healingsessies van Inge ontvangen om mijn (mentale/energetische) blokkades op te lossen. Daarnaast gaf zij waardevolle adviezen hoe ik beter voor mijzelf diende te zorgen.”

Avatar-training

“In juni 2012 heb ik de 9-daagse bewustzijnstraining Avatar gevolgd. Vooral de persoonlijke liefdevolle aandacht van Inge in combinatie met de oefeningen hebben mij veel inzichten in mijn oude destructieve (ego-)patronen gegeven en heb ik technieken geleerd hoe ik deze pijnblokkades kan opheffen. Door de strijd en angst hiermee aan te gaan worden deze juist gevoed. Echter door deze op afstand te observeren zonder oordeel en mijn hart te openen lossen deze juist op. Ik realiseerde mij dat ik niet werkelijk mijn gedachten, emoties en lichaam ben, maar de Bron.

 

Door nu in het leven bewust te kiezen vanuit compassie, kracht en vertrouwen in plaats te handelen vanuit angst, heeft bij mij een verschuiving in bewustzijn plaatsgevonden. Na deze sessie ervaarde ik totale eenheid, kalmte en eindelijk zelfcompassie. Hierna verliep mijn volledige herstel snel. Dit had mijn werkgever ook opgemerkt en hij heeft daarom de kosten van deze training compleet vergoed.”

De godin en de drie meesters

“Inmiddels heb ik vrijwel alle activiteiten bij Inge gevolgd: Chakracursus, Innerlijke ruimtereis, diverse Satsang-avonden met interessante teachings en meditaties. Hierbij word je door Inge uitgenodigd om je eigen ervaringen te delen. In eenvoudig taalgebruik met praktische voorbeelden vertelt zij over Advaita Vedanta/non-dualiteit. Ook voor de zoekers naar spirituele verdieping is de jaarlijkse workshop Yoga-sutra’s (achtvoudige pad) van Patanjali een aanrader.

Heel bijzonder vond ik de inwijding van Inge’s schilderij De godin en de drie meesters, met na afloop een healing. Het voelde voor mij als een warm bad van Universele Liefde. Ik kijk al uit naar de volgende sessie.”

Levenskunst van Inge

“Wat ben ik verheugd en trots dat Inge samen met haar assistente Maaike een nieuw en ruimer spiritueel centrum hebben gevonden. Deze wordt nog wel eerst verbouwd. Hierdoor kunnen nog meer geïnteresseerden kennismaken met de visie en levenskunst van Inge.

Zij stemt alles af op een ieders behoefte, ongeacht ervaring. Het fijne van de yogalessen van Inge vind ik de juiste balans tussen houdingen, meditatie en spiritueel onderricht. Na afloop voel ik mij helder en ontspannen.

 

De komende periode wil ik met steun van Inge mijn bewustzijn verder wakker maken voor het pad van zelfrealisatie en genieten van dit prachtige leven in verbinding vanuit mijn hart met mijn omgeving.”

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

In de Bhagavad Gita staat: ‘Zonder meditatie geen vrede en zonder vrede geen geluk’.

Omdat de moderne mens het contact met zijn diepste zelf heeft verloren is hij onbevredigd, gedeprimeerd en vaak door onrust gekweld. Overgeleverd aan zijn intellect wordt hij heen en weer geslingerd in een oceaan van moeilijkheden en voelt zich vaak als een door een golf meergesleurde strohalm.

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

Angst zit in ons systeem, waar het om gaat is dat we dit monster kunnen overwinnen. En dit monster kan alleen overwonnen worden door vertrouwen in onszelf te hebben. Dat we echt willen gaan staan voor wat we zijn, geloof me: daar zit de kracht!

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.