MONA OVER INGE SARASWATI

“Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.” – Mona over Inge Saraswati –

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”

Mona over Inge Saraswati

Mona (1969) woont in Hoofddorp en komt sinds 1996 bij Inge. “Inge kwam naast ons wonen in de Willem Alexanderstraat toen ik 16 jaar was en ik vond haar meteen al een heel bijzondere en mooie vrouw. Ik zag haar voor haar trouwen vertrekken in een koets met witte paarden, of heel sportief met zo’n bijzondere hoofdband terugkomen op haar racefiets en ze straalde altijd zoveel lichte energie uit met een ‘Alive and Kicking’-tintje! Ze noemde mij het meisje met de honden, omdat ik altijd met onze honden langsliep, en ze vertelde me later dat ze toen al wist dat ik eens voor haar deur zou staan en bij haar zou komen. Inderdaad, tot de dag van vandaag! Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat ik haar buurmeisje was.”

“Ik ging naar Inge omdat ik vastliep in een negatief patroon van pijn en verdriet en totaal geen weet had van wie ik nou was. Dat is het moment dat ik ben gestart met de yogalessen in, de toen nog, Gluckstraat in Aalsmeer en heb na een aantal jaren eerst Avatar deel 2 gedaan en in 2000 de hele cursus. Naderhand heb ik nog een aantal keer mogen reviewen. Ik was ook graag bij de Innerlijke ruimtereis, de workshops Yoga, Avatar en de Patanjali middagen, ik woon graag de Satsang avonden bij en vind het een feestje om me te laten magnetiseren.”

Essentie van het leven

“Wat mij boeit in haar onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen. Verder vind ik haar oneindige kennis en wijsheid fantastisch, en de liefdevolle wijze waarop zij deze uitdraagt. Ik vind het geweldig voor haar dat Inge binnenkort naar haar eigen, grote spiritueel centrum gaat, ze heeft er zo hard voor gewerkt! Deze wens van haar laat ook helder zien hoe groot haar liefde is voor alles wat is, want zo kunnen nog meer mensen via haar kracht en liefde groeien en bloeien.”

Dankbaar

“Wat ik wil bereiken is dat ik een mooi licht mens kan zijn voor mezelf en anderen, dat ik mijn ogen niet sluit voor mijn eigen schaduwen en mee kan buigen met alle krachten van de wind. Haar invloed is ook terug te vinden in mijn vak als Astroloog. Zij is mijn voorbeeld in hoe ik met mijn cliënten werk binnen consulten en cursussen. Dat het licht van Inge daarbij op mijn pad mag schijnen kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn. Haar wedergeboorte als Godin en het inwijdingsritueel van de Godin en de drie meesters zijn zo bijzonder dat dit bijna niet in woorden uit te drukken is. Ik kan eigenlijk zeggen: niet van deze wereld, in deze wereld…

Door het onderricht van Inge ben ik thuisgekomen.”

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

In de Bhagavad Gita staat: ‘Zonder meditatie geen vrede en zonder vrede geen geluk’.

Omdat de moderne mens het contact met zijn diepste zelf heeft verloren is hij onbevredigd, gedeprimeerd en vaak door onrust gekweld. Overgeleverd aan zijn intellect wordt hij heen en weer geslingerd in een oceaan van moeilijkheden en voelt zich vaak als een door een golf meergesleurde strohalm.

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

Angst zit in ons systeem, waar het om gaat is dat we dit monster kunnen overwinnen. En dit monster kan alleen overwonnen worden door vertrouwen in onszelf te hebben. Dat we echt willen gaan staan voor wat we zijn, geloof me: daar zit de kracht!

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.