JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

”Ik kijk er naar uit om daar – als de verbouwing straks klaar is – verder te gaan met mijn spirituele ontwikkeling.” – Jeannette over Inge Saraswati –

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

Jeannette over Inge Saraswati

Jeannette (1960) woont in Kudelstaart en komt sinds 2009 bij Inge. “Ik kwam voor de eerste keer bij Inge in reactie op een advertentie in de Nieuwe Meerbode. Het was een advertentie voor de ‘Innerlijke reis’ die ze organiseerde. De introductie van het stukje trok me erg aan. Het was gericht aan mensen die wel eens rust in hun hoofd wilden ervaren. Ik zat in die periode in mijn leven vast en bleef maar malen in mijn hoofd. Ik was erg onder de indruk van haar verschijning, zo krachtig. Na afloop pikte ze me er meteen uit en vertelde me dat ze me kon helpen.”

Magnetiseren

“Inge is mij gaan magnetiseren, wat zeer helend werkte. Ik had het gevoel dat ik werd ‘opgetild’; vanuit de zwaarte werd het lichter en kon ik weer genieten. Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte. Ik ben vervolgens bij Inge yogalessen en de Satsang-avonden gaan volgen; ik heb de Avatar-cursus een paar keer gedaan, alsmede de Innerlijke reis en ik ga naar de yogamiddagen die ze organiseert. Tevens ben ik bij het inwijdingsritueel van de Godin en de Meesters geweest.”

Ik heb geleerd om weer te voelen

“Iedere keer ben ik weer diep onder de indruk van Inges grote wijsheid, kracht en liefde. Ik ben zo blij dat Inge op mijn pad is gekomen. Met haar liefde en eindeloos geduld heb ik met haar kunnen werken aan mijn blokkades. Het is zo fijn dat je je bij haar ook nergens voor hoeft te schamen. Ik heb geleerd weer te kunnen voelen, ben me ervan bewust geworden dat ik mijn emoties altijd wegstopte en heb geleerd dat deze er mogen zijn. Ik heb mezelf veel beter leren kennen, ik heb kunnen werken aan mijn angst voor afwijzing en ik heb geleerd mezelf te waarderen/accepteren en om niet afhankelijk te zijn van de waardering van anderen. Nu ga ik er anders mee om. Door Inge ben ik een rustiger, bewuster en rijker mens geworden.”

Satsang-avonden

“Wat mij het meeste boeit is de hoogste kennis die Inge deelt tijdens de Satsang-avonden. Haar wijsheid en de fijne, hoge energie die je dan voelt brengen je naar je ware thuis waar je altijd al bent. Dat vredige en serene gevoel is echt geluk. Waar ik me verder in wil ontwikkelen is dat ik me binnen de dagelijkse hectiek ook steeds bewust ben van mijn ware thuis en me niet meer zo mee laat slepen door die hectiek.

Ik kan me mijn leven zonder Inge, haar cursussen en haar onderricht niet meer voorstellen. Wat mooi dat zij de stap heeft kunnen zetten om een groter centrum te gaan starten met meer mogelijkheden voor haar mooie en liefdevolle werk. Ik kijk er naar uit om daar – als de verbouwing straks klaar is – verder te gaan met mijn spirituele ontwikkeling.”

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

In de Bhagavad Gita staat: ‘Zonder meditatie geen vrede en zonder vrede geen geluk’.

Omdat de moderne mens het contact met zijn diepste zelf heeft verloren is hij onbevredigd, gedeprimeerd en vaak door onrust gekweld. Overgeleverd aan zijn intellect wordt hij heen en weer geslingerd in een oceaan van moeilijkheden en voelt zich vaak als een door een golf meergesleurde strohalm.

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

Angst zit in ons systeem, waar het om gaat is dat we dit monster kunnen overwinnen. En dit monster kan alleen overwonnen worden door vertrouwen in onszelf te hebben. Dat we echt willen gaan staan voor wat we zijn, geloof me: daar zit de kracht!

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.