Met persoonlijke zwangerschapsyoga bereid je je optimaal voor op de bevalling

Bereid je optimaal voor met persoonlijke zwangerschapsyoga


De cursus bestaat uit vier individuele sessies van een uur, waarbij de laatste les de partner aanwezig mag zijn zodat hij leert hoe hij zijn vrouw kan helpen en ondersteunen tijdens de bevalling. Het beste is om 8 weken voor de uitgerekende datum van de bevalling te beginnen, dan zit de lesstof er nog goed in. De individuele lessen kunnen in samenspraak met mij worden vastgelegd.

 Praktisch

 

Optimaal voorbereid: sterk en met vertrouwen

Ik geef al jaren lang zwangerschapsyoga met als doel lichaam en de geest soepel en ontvankelijk te maken voor de geboorte van je kind. In deze cursus leer je je lichaam beter kennen, je adem actief in te zetten en spanningen te lokaliseren en los te laten. Ook het voorbereiden op de bevalling en de tijd van de zwangerschap intensief beleven en doorbeleven zijn sterke aandachtspunten in de lessen.

 

Ik geeft individuele lessen omdat ik dat veel persoonlijker vind, ik kan alle aandacht geven aan jou als zwangere vrouw. En ik kan inspelen op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast kunnen de afspraken voor deze lessen qua tijd afgestemd worden op jouw en mijn agenda.

 

Belangrijk:

Resultaat: een goede fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling.

 

Inhoud/werkwijze

Er wordt gewerkt aan een correcte houding, wat ten goede komt aan de rug. Het gebeurt vaak dat vrouwen wanneer zij zwanger zijn de rug hol gaan trekken, waardoor deze te zwaar belast wordt.

Het leren van perstechnieken, het opvangen van weeën, de verschillende baarhoudingen en massages voor rug en benen worden in de lessen doorgenomen. Doordat bij de oefeningen de ademhaling gekoppeld wordt aan de beweging én door gerichte ademhalingsoefeningen krijg je ook een betere beheersing over de ademhaling. Die ademhaling is van groot belang tijdens de bevalling.