Over Inge

Oorsprong

”Laat de negatieve denkbeelden los en keer je om naar het licht”

Over Inge

Op de jonge leeftijd van vijf jaar wordt Inge geconfronteerd met een gebeurtenis waarbij een verdronken kind voor haar neus wordt opgedregd. Vanaf dat moment is zij bezig met de vraag: Wat is het nut van het leven, als we geboren worden en toch weer sterven?

Door haar onderzoek naar deze prangende vraag kwam zij al heel jong tot de conclusie: je bent meer dan alleen maar een lichaam. Ze zette haar onderzoek voort naar de redenen achter onze geboorte en ons bestaan.

Over Inge: De mens naar spirituele vrijheid begeleiden

Rond haar 20ste jaar bezocht Inge mevrouw Berkemeier (een helderziende in haar geboorteplaats), omdat zij een aantal levensvragen had en kampte met rugklachten. Via mevrouw Berkemeier ontdekte ze dat haar vermogen om mensen te helen, iets bijzonders was en dat niet iedereen dat kon. Mevrouw Berkemeijer wist dat Inge een volgende stap moest maken en bracht haar in contact met haar leermeester: Swami Sadananda Saraswati. Vanaf hier strekte Inge’s spirituele ontwikkeling zich steeds verder uit.

Leermeester Sadananda wijdde haar in in zijn traditielijn de Advaita Vedanta, het Non dualisme van de grootmeester Shankaracharya die de Advaita Vedanta onderwees. De inwijding is een geestelijke overdracht die van leermeester naar leerling wordt doorgegeven. Inge omschrijft dit proces als:”Mijn hart werd geraakt en is dat nog steeds. Door de woorden van mijn Guru volledig te vertrouwen werd de kennis die ik doorkreeg een stromende rivier.”

Na deze inwijding werd de missie van Inge: De mens naar spirituele vrijheid begeleiden, omdat ieder mens een spiritueel wezen is. De naam Saraswati draagt zij sindsdien als bevestiging van haar spirituele geboorte en als ode aan haar leermeester.

Beide wijze geestverwanten waren in staat haar spiritualiteit te herkennen en maakte haar er bewust van dat ze voor het spirituele werk geboren was.

Inge in zwarte jurk

Spiritueel leraar Inge Saraswati

Inge Saraswati heeft het natuurlijke vermogen om gecompliceerde patronen bij mensen te zien. Op liefdevolle wijze kan ze mensen helpen hun beperkingen te overwinnen. Haar aanwezigheid brengt je daardoor in contact met jouw mogelijkheden. Ze bezit een groot innerlijk weten en helend vermogen. Haar rijke ervaring met mensen en hun begeleiding heeft dit versterkt.

Inge is ingewijd in de authentieke Oosterse traditie door haar Guru Swami Sadananda Saraswati. Later heeft zij een Yoga-opleiding en een opleiding tot zwangerschapsyoga docente gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta om haar deskundigheid te waarborgen. Verder heeft zij de opleiding Ayurvedische geneeswijze bij de Stichting Yoga en Vedanta gevolgd. Sinds 1992 geeft Inge Avatarcursussen en heeft daarvoor een licentie als Avatarmaster. 

Inge is auteur van het boekDe onthulling, het mysterie dat leven heet” en schrijft regelmatig columns voor Inzicht, een hoogstaand tijdschrift voor non-dualiteit en zelfonderzoek.

Over Inge: Visioen

Inge Saraswati werd in 2020 verrast door een prachtig visioen van drie meesters waarvan zij er twee gekend heeft, met zijn drieën verschenen zij aan haar. Zij kreeg de opdracht hen op het doek vast te leggen (Inge is ook kunstenaar van vele olieverf schilderijen). Het is een wonderbaarlijk schilderij geworden. De meesters kijken de wereld in op hun eigen karakteristieke wijze en de Godin is verbonden met die krachten. Inge neemt die krachten op en verinnerlijkt ze en spreid ze over de wereld uit als een helend licht. De sessie heeft de bedoeling om je te helen, heel te maken, zowel het mannelijke als het vrouwelijke om zo de God/ Godin in jezelf te ontdekken. Het is haar een grote eer dit aan jou te presenteren.

Dit alles maakt een ontmoeting met Inge (een begin van) een ontmoeting met jezelf: een welkom thuis.

”Inge heeft mij laten zien dat leven intens, vreugdevol… genieten kan zijn. Mijn leven is van
grauw en grijs veranderd in een intense ervaring. Lieve Inge, dank je wel en ik hoop dat velen van
jouw schat gebruik gaan maken!”

Maaike Cramer

Leerling en assistente

Cursussen en meer

Advaita Vedanta (Non dualiteit)
Advaita Vedanta (Non dualiteit) bijeenkomsten

Op zoek naar jezelf maar wat je zoekt is daar al in volle glorie!

Raja yoga gericht op het 8 voudige pad van Patanjali en Vedanta
Raja yoga gericht op het 8 voudige pad van Patanjali en Vedanta

Zowel voor beginners en gevorderden, ervaar de helende kracht van yoga zoals al eeuwen beschreven is door de yogi’s van weleer!

Inge Saraswati als magnetiseur.

Inge Saraswati is geboren met de gave om mensen te helen door middel van magnetiseren en geeft krachtige healings.

Fragment de Godin en de meesters
Inwijdingsritueel de Godin en de drie Meesters

Je wordt aangeraakt in zowel je vrouwelijke vermogens als je mannelijke vermogens.

Tegel Stilteruimte
Verblijf in de stilte tempel

Met Brahman en Saraswati

Tegel Omscholing
Omscholing van yoga docent tot Inge Saraswati methode.