Non dualiteit en Satsangbijeenkomsten

€ 15,- per avond
Duur: min. 1,5 uur vaak 2 uur
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 35

NON DUALITEIT: VIND JE WARE ZELF MET DE SATSANG

BIJEENKOMSTEN

Je bent van harte welkom op mijn maandelijkse non dualiteit en Satsang-avonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om jezelf te ontmoeten door middel van de leraar die in dit ware thuis vertoeft. Door de wezenlijke ontmoeting met je leraar kan jij ervaren dat dit ware thuis (of je ware natuur) de tegenwoordigheid is waar je altijd al bent. Gevangen in de gedachten en omzwervingen van je geest voel je dit ware thuis niet meer, maar het is er altijd al. Ik hoop je snel te ontmoeten zonder moeten.

Ben jij op zoek naar waarheid?

Wat is non dualiteit?

Het non-dualisme (Lees mijn blog: wat is non-dualiteit en Advaita Vedanta) is de hoogste vorm van yoga: de Jnana-yoga. Daar leren we te zien dat er niet twee zijn maar ‘een’. Dat betekent ”de ene zonder tweede”. Het universele bewustzijn kent geen tweede. Met de ogen kunnen wij alleen materie waarnemen. Maar de ziel (Atman) staat daar los van. De non-dualistische werkelijkheid (de ziel) kunnen wij niet met onze zintuigen of denken waarnemen. Dus hoe zou je over jezelf kunnen denken? Dat is de vraag.

Hoe vinden we ons ware zelf?

De zoektocht naar ons ware zelf (Atman). Wat is dat eigenlijk? Hoe doen we dat? Dit doen we door een nauwkeurig proces te volgen. Ten eerste moeten we de zintuigen zuiveren. Ons denken en de zintuigen kunnen we zuiveren door de yoga disciplines, zoals de krachtige yoga asana’s en meditatie. Als we dit proces nauwkeurig volgen zien we dat de intelligentie en intuïtie hun werk kunnen gaan doen.

Jnana-yoga

Daar komt de Jnana-yoga in zicht, daar zijn we in staat Advaita Vedanta te gaan bevatten. Deze innerlijke subtiele waarnemingen brengen ons verder naar het werkelijke contact dat we met de uiterlijke guru hebben. Deze brengt ons naar de innerlijke guru die jij in je draagt. Daar vindt de wezenlijke ontmoeting tussen leraar en leerling plaats in de liefde van zuiver bewustzijn. Daar kunnen wij deze uiterst subtiele innerlijke waarnemingen doen.

Zoeken heeft geen zin, want wat je zoekt is reeds gevonden. Je bent er al, alleen houdt het mentale spook van je gedachten je gevangen en die laat je jumpen van fijn naar pijn. We zoeken alles in het zintuiglijke, voortdurend gericht op de buitenwereld. We zijn daar op zoek naar goedkeuring van anderen. Zo blijf je een bedelaar om aandacht. Aandacht kan leuk zijn, maar je moet er niet afhankelijk van worden.

De satsang/ meditatie avonden.

De satsang/ meditatie avonden worden gegeven in de tempel. Hier kan gemakkelijk 1,5 meter afstand worden gehouden.

Jij bént het Zelf

Leer de opperste zaligheid van het zelf kennen, want je bent de liefde, de waarneming zélf, spontaan en zonder moeite. Het enige wat in de weg staat ben jijzelf! Jij bent de liefde en de ruimte zelf die tijdelijk manifest is geworden dankzij het bewustzijn. Maar jij bent gaan denken dat je alleen maar dit lichaam bent doordat je je vereenzelvigt met het lichaam. Wanneer je lichaam, denken en voelen transcendeert (overstijgt) ben je een universeel en onbeperkt wezen. Als je leert zien wat werkelijk en wat onwerkelijk is zal de liefde voor het zelf je brengen op de plek waar je altijd al was…

Ben jij op zoek naar waarheid? Dan ben je van harte welkom op mijn Satsang/meditatie avonden. Een persoonlijk gesprek kan ook gepland worden.

Aanmelden voor non dualiteit en Satsang

  • Data: 12 januari 2022, 2 februari, 2 maart, 6 april, 18 mei en 1 juni 2022
  • Locatie: in ons ruime nieuwe centrum op de Hornweg 177A te Aalsmeer.
  • Kleding advies: losse kleding gewenst (op de grond zitten is gebruikelijk maar alternatieven aanwezig)

Ik heb interesse:

Bekijk deze online satsang met Inge Saraswati: ‘Het Gouden Ei van Brahman’ (1 april 2020)

In deze online Satsang neem ik je mee naar de kern oftewel het Aura van Brahman (God), naar de oneindige positieve energie die deze kern of bron van leven uitstraalt. Ik vertel hier uitvoerig over aan de hand van een mediamiek schilderij (‘Gouden Ei van Brahman’) dat mij doorgegeven werd en ik leid je naar een prachtige visualisatie/meditatie.

Het schilderij dat centraal staat in deze Satsang bleek later een voorbode te zijn voor het schilderij ‘De Godin en de drie Meesters’, waar een helende sessie aan is gekoppeld die jou de God/Godin in jezelf laat ontdekken.

Ik gun het iedereen om te Leren van Inge, om vrijheid, geluk en creativiteit op een intensere manier te ervaren. Voor mij persoonlijk betekent de wijsheid van Inge’s lessen een soort baken, een thuis. En de weg naar dat ”thuis” wordt steeds meer zichtbaar en voelbaar.

Michiel Schenkius

Leerling van Inge

Cursussen en meer

Advaita Vedanta (Non dualiteit)
Advaita Vedanta (Non dualiteit) bijeenkomsten

Op zoek naar jezelf maar wat je zoekt is daar al in volle glorie!

Raja yoga gericht op het 8 voudige pad van Patanjali en Vedanta
Raja yoga gericht op het 8 voudige pad van Patanjali en Vedanta

Zowel voor beginners en gevorderden, ervaar de helende kracht van yoga zoals al eeuwen beschreven is door de yogi’s van weleer!

Inge Saraswati als magnetiseur.

Inge Saraswati is geboren met de gave om mensen te helen door middel van magnetiseren en geeft krachtige healings.

Fragment de Godin en de meesters
Inwijdingsritueel de Godin en de drie Meesters

Je wordt aangeraakt in zowel je vrouwelijke vermogens als je mannelijke vermogens.

Tegel Stilteruimte
Verblijf in de stilte tempel

Met Brahman en Saraswati

Tegel Omscholing
Omscholing van yoga docent tot Inge Saraswati methode.