MAAK VAN JE ETEN EEN FEEST VAN AANDACHT

MAAK VAN JE ETEN EEN FEEST VAN AANDACHT

MAAK VAN JE ETEN EEN FEEST VAN AANDACHT 1600 1200 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

MAAK VAN JE ETEN EEN FEEST VAN AANDACHT

Iedere dag weer een struggle for life.

Maak van je even een feest

Wanneer je van het eten een feest maakt dan ben je in aandacht. Dat doet de geest goed, het maakt je blij. En ik hoor je al zeggen: daar heb ik allemaal geen tijd voor. Zal ik je een geheim verklappen? Je wint tijd want door in aandacht te zijn en als je je blij voelt gaat alles veel vloeiender.

Besef jij je dat de aarde er verantwoordelijk voor is dat je lichaam überhaupt kan bestaan? Want als zij geen voedsel meer geeft is er ook binnen no time geen lichaam meer.Je vraagt je af hoeveel mensen hier eigenlijk bij stil staan, we zijn zo gewend aan het feit dat er altijd voedsel is. Schrijnender nog we gooien zelfs voedsel weg. Er is toch genoeg, dat geeft veel onverschilligheid ten opzichte van eten.

Wanneer we bewust worden van wat we eten gaan we weer proeven en haal je het niet in je hoofd om een teveel aan voedsel weg te gooien. Je maakt bewustere keuzes.

Voedsel: schenk het jouw aandacht

Wanneer je voedsel koopt door echt te kijken naar het voedsel… waarmee ik wil zeggen dat je de kleuren in je opneemt, de structuur van de vrucht of de groente dan heb je tegelijkertijd meer aandacht en maak je contact met de natuur, meer contact met de aarde die je dit allemaal schenkt. Wanneer je het eten klaar gaat maken… houd dan de groenten eens heel bewust vast. Voel de structuur van de groente en bedenk wat een mooie kleur bijvoorbeeld een tomaat kan hebben. Laat de rode kleur eens tot je doordringen daar wordt je vrolijk van. Zo wordt het bereiden van voedsel een feest van kleur, geur en smaak.

Voedsel waar aandacht en liefde in zit

Als je op die manier eten gaat bereiden dan zal het voedsel anders smaken want er zit liefde en aandacht in. Laten we een feest van het eten maken want dat is het, je hebt te eten en hoeveel mensen op deze aarde worstelen niet iedere dag of ze überhaupt wel te eten hebben? Iedere dag weer een struggle for life.

In aandacht zijn

Wanneer je van het eten een feest maakt dan ben je in aandacht. Dat doet de geest goed, het maakt je blij. Zo eenvoudig kan het tot rust brengen van je denken werken. Op dezelfde wijze pas je yoga ook toe in je dagelijks leven. Want yoga beoefenen betekent in aandacht zijn bij alles wat je doet en dat geeft rust in je hoofd en dat is wat we willen!

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid