Opleiding yoga docent / De klassieke yoga teacher training

Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

Inge Saraswati biedt een unieke Klassieke Yoga Teacher Training aan om de meest authentieke yogamethode zelf te leren en om het aan anderen te kunnen leren

Opleiding yoga docent

Deze één jarige unieke Klassieke Yoga Teacher Training zorgt ervoor dat jij yoga gaat overdragen in de zuiverste vorm zoals de grote yogi’s van weleer de yoga bedoeld hebben. Yoga als rijke schat voor de innerlijke wereld, de Yoga zoals de oude meesters het bedoeld hebben is een wetenschap van zuivering van het inwendig systeem gericht op lichaam en geest.

Deze opleiding yoga docent staat onder supervisie van en wordt voornamelijk gegeven door Inge Saraswati. Zij is ingewijd in deze oude traditie vanuit de Sankaracharya-Bhagavadpada en is geïnitieerd door de grote yogi Swami Sadananda Saraswati. Daarnaast heeft zij een yoga opleiding gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta waardoor ze een brug kan slaan tussen Oost en West. De klassieke traditie van haar Guru en de yoga opleiding die meer op de westerse mens is ingesteld bleek een rijke combinatie, Inge geeft al jaren haar onderricht in yoga en is spiritueel leraar.

Naast de filosofie die achter de klassieke yoga van het Vedanta onderricht schuilgaat leer je alles over de yoga houdingen (asana’s) en hun resultaat, pranayama (ademhalingstechnieken), anatomie en didactiek en de chakra leer. Jouw persoonlijke ontwikkeling en meer leren over de yoga filosofie staat in deze opleiding tot yoga docent centraal.

Praktisch

De opleiding yoga docent bestaat uit 10 weekenden in een jaar waarbij er de mogelijkheid is om bij ons te overnachten in de prachtige tempel van ons centrum tegen een gereduceerd tarief van €50 per nacht. Zo heb je de mogelijkheid om te overnachten tijdens je opleidingsweekend en maakt het niet uit waar je vandaan komt. Je blijft helemaal in de flow dus jouw weekend staat helemaal in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je hebt een douche en keuken tot je beschikking

Als basis om deze training te volgen zijn minimaal twee jaar yoga ervaring en minimaal Middelbaar onderwijs noodzakelijk.

Inbegrepen:

 • 10 opleidingsweekenden
 • Syllabus yogahoudingen samengesteld door Inge Saraswati
 • Anatomie boek
 • Satsang/ Meditatie/ Non-dualiteit bijeenkomsten, een module van 7 avonden voor verbinding en integratie
 • Individueel begeleidingstraject (intake- en voortgangsgesprek)

Niet inbegrepen in de prijs maar wel verplicht aan te schaffen:

 • Boek “De Onthulling , het mysterie dat leven heet”, auteur Inge Saraswati

Data van training Klassieke Yoga Teacher

23/24 september 2023
14/15 oktober 2023
25/26 november 2023
16/17 december 2023
27/28 januari 2024
10/11 februari 2024
23/24 maart 2024
20/21 april 2024
25/26 mei 2024
22/23 juni 2024

Vroegboekkorting op Opleiding yoga docent

Bij inschrijving voor 1 juli 2023 geldt er een vroegboekkorting en betaal je €2200 excl. 9% BTW (€2398 incl.) in plaats van €2400,- (€2616 incl. BTW).

Kortingsprijs wordt berekend aan de hand van de datum waarop we de aanbetaling van €500 hebben ontvangen. De betaling van de opleiding kan in termijnen plaatsvinden.


Schrijf je nu in voor de gratis introductie yoga workshop op zaterdag 11 maart van 13 – 14.30 uur

  Ik heb interesse in de Klassieke Yoga Teacher Training:

  Back to top
  Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
  Privacy Beleid