Inzicht artikel Inge Wat is geluk, het zachte zoemen van zijn

InZicht: Wat is geluk, het zachte zoemen van zijn

InZicht: Wat is geluk, het zachte zoemen van zijn 405 394 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

Wat is geluk, het zachte zoemen van zijn

Het zachte zoemen van zijn

Inzicht, het tijdschrift voor non-dualiteit en zelfonderzoek, vroeg Inge om een artikel te schrijven rond het thema “Wie zoekt geluk?”. Lees hier haar inspirerende bijdrage!

Ik zie mijzelf als een spiritueel wezen in een aards lichaam gevangen. De dualiteit verschaft mij vreugde en pijn, maar mijn afkomst is liefde, en liefde is ook het enige antwoord op geluk. De liefde in het zoemen van het zijn. Alles wat we voorgeschoteld krijgen van Maya (illusie) is de expressie van die liefde om te zijn. In alles huist God en iedere expressie is daar uitdrukking van.

Dagelijks dien ik mensen in de dualiteit. Tussendoor even gaan zitten en ik ervaar mijn oorspronkelijke natuur die ik niet hoef te zoeken maar die ik ben, daarom kan ik dienen… dag in dag uit. Dat is geluk. Ik sluit mijn ogen en hoor in de innerlijke stilte… het zachte zoemen van het zijn, OM. Dit is altijd mijn thuis.

Ik zie de onwerkelijke illusionaire Asat en weet dat Sat waarheid en werkelijkheid is. In Sat is liefde het enige antwoord en het werkelijke geluk Ananda. Ik spreid mijn vleugels uit en omarm de wereld. Daar is geluk omdat uit liefde alles geboren wordt. De droom van Maya is vaak te gruwelijk, maar ook vaak hemels.

De liefde samen te vieren in de jaren negentig met Alexander Smit, die liefde was ook geluk in het Goddelijk gewaad van God ondanks het bittere einde. Ik had het nooit willen missen, ook dat geluk niet. Durf in het onwerkelijke de liefde te delen no matter what, ook dat is geluk. Tenslotte is liefde het enige antwoord op geluk, in iedere ademtocht, in ieder wezen: liefde is je ware natuur, daar ben je uit ontstaan.

Klik hier om het artikel als pdf te downloaden.

Bezoek de website van InZicht.

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid