DELEN IN DE VREUGDE EN DE PIJN VAN HET LEVEN

DELEN IN DE VREUGDE EN DE PIJN VAN HET LEVEN 800 600 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

DELEN IN DE VREUGDE EN DE PIJN VAN HET LEVEN

Keer het om en zie het niet als een opgave om vreugde en pijn van het leven te delen.

Vreugde en pijn

Weet je wat het geheim is? Het geheim is dat je ziet dat we er allemaal voor elkaar zijn om te delen in de vreugde en de pijn van het leven. Met elkaar proeven en beleven geeft de diepte aan van wie jij bent. Er voor de ander kunnen zijn en ook juist als er pijn is, dat heet liefde en is de schat waarmee je jezelf verrijkt en de ander ook.

Iemand tot steun zijn: opoffering en last

Wat ik meestal zie, is dat mensen dit als een opoffering zien, dan hoor je ze zeggen: ‘Dat heb ik voor jou gedaan’, ‘Ik heb jou geholpen’ of ‘Ik heb mij voor je opgeofferd’ enzovoort. Als je zo reageert, kan je jezelf afvragen of je hebt gehandeld uit liefde. Het is het zwaarste om iemand te loodsen door een donker pijnlijk stuk. Misschien word je zelfs door diegene die pijn heeft niet leuk behandeld, want mensen die geestelijke pijn hebben zijn niet de liefste en de leukste. Ze zitten vaak in een donker deel van zichzelf waar de pijn en het verdriet de heerser is. En juist die mensen hebben op dat moment jouw hulp het hardste nodig. Je bent gezegend als je er voor die mensen er echt kan zijn. Dat is vele malen moeilijker dan een vrijwilligerstaak op je nemen, want dan hoor je tenminste nog dat je een goed mens bent. Van iemand die echt vecht met een donker deel in zichzelf zal je dat zelden te horen krijgen. Dus als je dat kan handel je uit liefde en ben je gezegend.

Keer de last om tot vreugde

Ik hoor mensen vaak zeggen dat het zo verschrikkelijk is dat ze dat hebben moeten meemaken. Zij hebben geen vreugde beleefd aan het tot steun zijn van de ander. Zij zagen het als een grote last die zij hebben moeten dragen. Ik kan je iets heel moois in handen geven. Keer het om en zie het niet als een opgaaf. Wees blij dat je iemand tot steun kan zijn die dat nodig heeft. Laat dat je vreugde geven. Je zal merken dat dit heel waardevol is, dus keer die gedachte om dat je het zo zwaar hebt. Wees blij dat je er kan zijn voor iemand en meer niet!

Fragment uit het boek ‘De Onthulling – Het mysterie dat leven heet’. Auteur Inge Saraswati. bestel het eenvoudig op onze website tegen boekhandelsprijs:  Klik hier

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid