DE BEDOELING VAN HET LEVEN

DE BEDOELING VAN HET LEVEN 800 600 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

De bedoeling van het leven: Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’

De bedoeling van het leven

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.

Het aardse wijst ons de weg naar de schoonheid van het paradijs

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. En is het niet zo dat wat van materie is, juist een versluiering is van dat wat binnenin ligt te wachten om gezien en ontdekt te worden?

Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is. Juist alleen maar daardoor kunnen we op de plek komen waar we onszelf kunnen gaan ontdekken. Dan betreden we de wereld binnen onszelf om deze te leren kennen en te ervaren.

Goddelijke vonk

Uiteindelijk zijn we allemaal voorbestemd om door te dringen in de materie en de diamant van bewustzijn, om die goddelijke vonk te ontdekken. Dan wordt de materie, het aardse lichaam gevoed met het licht dat in haarzelf schijnt en kan alles wat van materie is, er zich vol blijdschap omheenweven. Wanneer we gaan zien en begrijpen, dan kunnen we de veelvormigheid van de schepping – mensen, bomen, planten, planeten of liever gezegd de microkosmos en macrokosmos leren kennen als alles wat begiftigd is met de adem en het licht van het goddelijke en dat in liefde koesteren.

Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’ en op die manier spreek ik de naam van God ook uit. Dit heeft niets met geloofsovertuigingen te maken, maar is het resultaat van mijn eigen zien en ervaren, proeven en ontdekken wat de oorzaak van dit alles is.

Terugkeer naar de bron

Want God is de oorzaak van alle leven, alles komt voort uit God en vroeg of laat komt er een moment dat je wakker gaat worden uit je diepe aardse slaap. Je hart zal dan roepen om terug te keren naar wat je leven gegeven heeft… En natuurlijk heeft God vele namen, we kunnen het de Schepper noemen of we komen namen van andere culturen tegen, maar die wijzen allemaal naar hetzelfde. We kunnen het de hoogste intelligentie noemen, liefde of bewustzijn, maar waar het om gaat, is dat we uiteindelijk allemaal bedoeld zijn om dit wonder te mogen aanschouwen en om te voelen wat liefde, intelligentie en mededogen is.

Fragment uit boek “De OnthullingHet mysterie dat leven heet’.
Auteur Inge Saraswati.

Wil je het boek bestellen?
Bestel hier uw boek of mail direct naar info@ingesaraswati.com

 

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid