Wordt open en transparant.

Word open, transparant en liefdevol.

Word open, transparant en liefdevol en word deelgenoot van het grote geheel… Lees een passage uit Inge Saraswati’s boek ‘De Onthulling – Het mysterie dat leven heet’

“Kom mee in deze prachtige voorstelling die leven heet. Laten we samen gaan kijken naar al die beelden die voorbij gaan: mensen, dieren, het plantenleven, de bloemenzee, de geuren en kleuren en laten we nog wat verdergaan. Kijk in het wezen van de mens. Kijk in het wezen van de bloem. Maak verbinding met al deze levensvormen en word zelf het wonder van kracht. En besef dat als je hier verbinding mee maakt, jij die vrede vindt waar je al zo lang naar zocht.

Opgewonden gevoel

Kom maar mee naar dat opgewonden gevoel, naar die grote wereld die jou meer helderheid geeft over wie jij bent. Word open, transparant en liefdevol.

Zie dat jij niet los van de wereld bent, maar ín die wereld. Richt je aandacht eerst op jezelf en laat alle gedachten over van alles en nog wat los. Wees even helemaal vrij van gedachten, richt je daarna op de wereld en kijk eens goed naar alles om je heen. Kijk alsof je voor het eerst je ogen opendoet en dat je gloeiend van nieuwsgierigheid die reiger ziet die daar net toevallig voor je neerstrijkt. Word je bewust van zijn verenpracht, zijn houding en dring dan dieper door tot het wezen van de reiger en vraag je dan af: ‘hoe ben ik hier op dit moment eigenlijk in terechtgekomen?’

Maak contact

En ga door… zie net die ene mens die daar zit, maak contact: zie de persoon en dring door tot zijn wezen. Wat hoor en zie je eigenlijk als je een zwaluw ziet vliegen? Hoe ziet zijn buikje eruit? Wat is dat voor een fladderend wezen in de lucht, in de onmetelijke ruimte die je waarneemt? Neem de tijd om dit te zien, verwonder je. Kijk naar die onmetelijk blauwe lucht om je heen, die koepel van licht die we de hemel of de lucht noemen. Wat gebeurt daar allemaal? Wat speelt zich daarin af? Sper je neusvleugels eens heel wijd open en drink die lucht naar binnen. Waarmee neem je waar? Word je bewust van je ogen zoals je nog nooit gedaan hebt: ogen? Wat zijn dat eigenlijk? Die ogen die onmetelijke ruimte waarnemen.

Deelgenoot

Verlang ernaar om de verse lucht in te drinken, verlang ernaar om de zwaluw helemaal te zien. Zet je ogen in naar volledige aandacht en gebruik deze om echt te zien; dan zal de zwaluw je zeggen waarom hij door de lucht danst.

Je zal gaan merken dat je langzaam de kleine, benauwde ruimte in jezelf groter voelt worden en zo zal je gaan voelen dat je meer deelgenoot wordt van het geheel.”

 

Klik hier voor meer informatie over mijn boek ‘De OnthullingHet mysterie dat leven heet’.

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”