SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

Kan je nagaan hoe we er tegenwoordig aan toe zijn…

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

Het eerste dat ik mijn leerlingen vertel is dat de eerste definitie van yoga is: het tot rust brengen van het wervelende denken. Yoga bestaat al eeuwen, de wijzen wisten toen al dat een rustige geest nodig is om in vrijheid te kunnen leven. Kan je nagaan hoe we er tegenwoordig aan toe zijn… We zijn versnipperde fragmentatiebommen geworden, waardoor je het leven zoals het in al zijn schoonheid is niet tot je kan nemen.

En dat niet alleen, veel mensen zijn afgestompt: ze zien en voelen niet veel meer. Dat maakt ook dat je het heerlijke rustgevoel voor je gaat slapen niet meer pakken kan, de geest blijft in beweging en dan val je niet in slaap.

Wat kan je doen?

Wist je dat je pas in slaap valt in het moment tussen de in- en de uitademing? Hoe kan dat als je hoofd onrustig is? Dan is er geen leegtepauze tussen de in- en de uitademing, het wordt dan onmogelijk om in slaap te vallen.

 

Wil je niet langer meer wakker liggen en woelend de nacht doorkomen? Volg dan de raja-yoga cursus die ik geef in mijn yoga | avatarcentrum. Want innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling is waar het leven om draait. Als je dat hebt in je leven wordt het leven in alle facetten van je bestaan prachtig, van een goede nachtrust tot een uitgerust gevoel als je wakker bent!

Tip voor het slapen gaan

Ga liggen op je rug en plaats de handen op je buik, adem rustig in door je neus naar je buik en adem rustig uit door je neus. Vóór je weer inademt houd je even pauze, daarna adem je weer rustig in. Ga net zo lang door totdat je diep ontspannen bent en vanzelf in slaap valt. Slaap lekker!

Proefles yoga

Wil je kennismaken met de yogales die ik al jarenlang met veel persoonlijke aandacht geef? Maak dan een afspraak voor een individuele proefles yoga via tel. 0297 – 328 798 of info@ingesaraswati.com.

De Hatha/Raja Yoga (Koninklijke Yoga) die ik geef is volledige en authentieke Yoga, gericht op de vele rijke technieken die je tegenkomt in de klassieke yoga. Ook krijgen de ademhalingstechnieken veel aandacht, want adem is leven! En als bonus… wordt jouw nachtrust beter!

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”