REÏNCARNATIE: KANSEN VOOR IEDEREEN OM DAT TE WORDEN WAT JE BENT

Want vergeet niet dat in ieder mens een moordenaar zit.

Bij de reïncarnatievraag zou je mij als spiritueel leraar ook kunnen vragen: ‘Hoe moet het dan met mensen die helemaal ontspoord zijn? De criminelen, moordenaars en verkrachters?

Alles is gemaakt uit liefde en moet ook weer terugkeren naar liefde

Voor degene die leven met de gedachte aan hemel en hel, zullen deze mensen misschien geen kansen meer hebben. Misschien wel eeuwig branden in de hel. Maar vanuit goddelijk standpunt bekeken is alles gemaakt uit liefde en moet ook alles weer terugkeren naar liefde. En waar alles uit liefde gemaakt is, dus ook de moordenaar en de crimineel, is vergeving en een nieuwe kans. Dan zal de kans er ook zijn om je in een ander leven als een engel te gedragen. Want vergeet niet dat in ieder mens een moordenaar zit.

Het gaat erom dat je die moordenaar overstijgt en het onderscheid gaat zien tussen een mens die handelt uit liefde en een mens bij wie dit niet tot wasdom kon komen, om welke reden dan ook. Ook die mens krijgt nieuwe kansen om te kunnen proeven wat liefde is en liefde te krijgen, want een moordenaar heeft vaak geen liefde gehad.

Een moordenaar is een mens als jij en ik

Een moordenaar is een mens zoals jij en ik. De moordenaar werd pas de moordenaar toen het water aan zijn lippen stond. Daarvóór was het net zo gezegend als jij en ik en hij zal weer gezegend worden in een nieuw leven om de kans te krijgen zich te gedragen als liefde.

De liefde is uit hen geslagen

En vergeet niet wat hen vaak zo gemaakt heeft, niet iedereen wordt geboren in gunstige omstandigheden. Sommige heerlijke prachtige pasgeboren kinderen maken verschrikkelijke dingen mee in hun jeugd, geen liefde bij hun geboorte, geen bescherming. Nee, veel erger, zij worden soms zelfs geslagen. Kan je je dat voorstellen? Zo’n prachtig volmaakt wezentje geboren uit de moederschoot en gekoesterd door hemelse wezens, wordt in een volslagen ruwheid in het leven gedumpt. Dan is het niet zo gek dat de geest verminkt is geraakt, want de liefde is uit hen geslagen.

Uitzien naar een leven in liefde en koestering

Dus natuurlijk krijgen ook deze mensen nieuwe mogelijkheden. We oordelen zo hard en we hebben het niet in de gaten vanuit ons eigen gerieflijke wereldje welke wreedheden er vaak vooraf zijn gegaan aan dat leven van die baby, die net zoals iedereen uitzag naar een leven in liefde en koestering.

Dus voor ieder van ons kansen te over om dat te worden wat je bent, uniek en groots in het kleine wat je ook bent.

Fragment uit het boek “De OnthullingHet mysterie dat leven heet” geschreven door Inge Saraswati

Boek bestellen of meer weten? Bestel hier het boek..

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”