MEER RUST EN EEN HELDER HOOFD: ZITTEN ALS EEN BUDDHA

Ga helemaal op in de ademhaling.

Wil jij meer rust ervaren? Een helder hoofd hebben?

Zitten als een boeddha

Ik nodig je uit te gaan zitten op de grond of op een kussen of op de bank met rechte rug en je hoofd recht (dus je kruin naar het plafond).

Ontspan je nu en sluit je ogen. Leg je handen op je buik. Adem rustig door je neus in en uit en laat je ademhaling steeds rustiger worden… en ontspan je steeds meer… Adem naar je buik toe.

Ga helemaal op in de ademhaling.

Wat doet deze houding voor jou?

Door de rechte rug krijg je een optimale doorstroming langs de energie kanalen langs de zijden van de ruggegraat. Deze houding is zowel een meditatie als rusthouding, het effect hiervan is dat het lichaam in totale rust verkeerd zonder dat je slaperig wordt.

De rechte rug dient voor een goede doorbloeding in onderrug en buik. De houding schept rust in je lichaam en je geest, je hoofd wordt helder en je waarneming scherper.

Wen je eraan om dit dagelijks te beoefenen, Deze rustmomenten gaan doorwerken in je leven en dan heb je wat! Dus doen!

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”