MARIËLLE OVER INGE SARASWATI

De yoga helpt mij om helder te handelen, om niet mee te gaan in alle emoties en bij het zoeken naar antwoorden binnen in mijzelf en niet buiten mijzelf.”

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mariëlle aan het woord: “De yoga helpt mij om helder te handelen, om niet mee te gaan in alle emoties en bij het zoeken naar antwoorden binnen in mijzelf en niet buiten mijzelf.”

Mariëlle (1981) woont in Amstelveen en komt sinds 2001 bij Inge. “In mijn pubertijd werd mijn moeder chronisch ziek. Die periode bestond veelal uit ziekenhuisbezoeken, (heftige) operaties en revalidatieprocessen. Al jong had ik samen met mijn vader een verzorgende rol. Mijn vader en ik hebben hetzelfde karakter en dat botste in die periode enorm. In die periode heb ik mij veel zorgen gemaakt, was ik veel met anderen bezig en paste ik mij heel makkelijk aan. Ik heb mij lang uitgeput, futloos en depressief gevoeld. Ik heb toen diverse maatschappelijk werkers, psychologen en haptonomen bezocht, maar steeds opnieuw mijn verhaal vertellen hielp mij niet verder. Ik deed genoeg leuke dingen, genoeg mensen om mij heen, maar ik had vele waarom-vragen waarop ik geen antwoorden kon vinden. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar yoga, maar durfde toen de stap niet alleen te nemen. Een familielid had een yoga-advertentie in de krant gevonden en zo maakte ik voor het eerst kennis met Inge en yoga.”

Er ging een wereld voor mij open

Ik ben in 2001 begonnen met yogalessen. Er ging een wereld voor mij open. De eerste periode heb ik vooral leren ademhalen. Door rustig en diep naar mijn buik te ademen, werd mijn geest ook rustiger. Door de houdingen en de ademhaling te beheersen, ervaar ik zoveel kracht. Na elke yogales loop ik stralend en energiek de les uit. Ik ga ook elke maand trouw naar de Satsang-/meditatieavonden. Tijdens deze avonden wordt de hoogste kennis gedeeld en ontvang ik zóveel wijsheid en ervaar ik zó’n fijne, hoge energie dat het voelt als thuiskomen. De chakracursus heb ik twee keer gevolgd, de laatste keer was dit jaar nog. In deze cursus worden alle chakra’s behandeld en dat geeft heel veel verdieping in mijn eigen ontwikkeling.

Ik heb ook de Avatartraining gedaan. In 2003 heb ik deze training gevolgd en in 2012 herhaald. De training is gericht op het loslaten van oude patronen en het heeft mij heel veel inzichten en handvatten gegeven. Inge heeft mij geleerd om weer te kunnen voelen. Ik heb geleerd naar mijn emoties te kijken in plaats van ze weg te stoppen, dat ik mijn gedachten niet bén, in mijn eigen kracht te staan en dat ik zelf kan creëren.
Zwangerschapsyoga heb ik in 2014 gevolgd en dat was een hele bijzondere ervaring. Na zoveel jaar op yogales bij Inge, nu dan 4 individuele lessen met Inge en mijn kindje in mijn buik. Tenslotte heb ik diverse keren de ‘Innerlijke reis naar jezelf’ en magnetiseersessies gedaan.”

Toekomst

“In 2019 ben ik gestart met de driejarige opleiding ‘Hatha Yogadocent, van ontwikkeling naar zelfrealisatie’. Het is mijn passie en een eer om deze wijsheid en kennis over te dragen aan anderen. Ik vind het een ontzettend mooie stap dat Inges centrum verhuist naar de grotere locatie aan de Hornweg! Het geeft zoveel mogelijkheden voor Inge om zowel haar mooie, huidige werk voort te zetten, als nog vele andere mooie dingen neer te kunnen zetten, zoals De godin en de drie meesters.

Mijn doel is het om elke dag mijn pad naar zelfrealisatie te bewandelen. Soms gebeurt dat met een omweg, maar door Inges kennis en liefde kom ik altijd weer terug op mijn pad. De yoga helpt mij om helder te handelen, om niet mee te gaan in alle emoties en bij het zoeken naar antwoorden binnen in mijzelf en niet buiten mijzelf.”

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”