MAAK VAN JE ETEN EEN FEEST VAN AANDACHT

Iedere dag weer een struggle for life. 

Wanneer je van het eten een feest maakt dan ben je in aandacht. Dat doet de geest goed, het maakt je blij. En ik hoor je al zeggen: daar heb ik allemaal geen tijd voor. Zal ik je een geheim verklappen? Je wint tijd want door in aandacht te zijn en als je je blij voelt gaat alles veel vloeiender.

Besef jij je dat de aarde er verantwoordelijk voor is dat je lichaam überhaupt kan bestaan? Want als zij geen voedsel meer geeft is er ook binnen no time geen lichaam meer.

Je vraagt je af hoeveel mensen hier eigenlijk bij stil staan, we zijn zo gewend aan het feit dat er altijd voedsel is. Schrijnender nog we gooien zelfs voedsel weg. Er is toch genoeg, dat geeft veel onverschilligheid ten opzichte van eten.

Wanneer we bewust worden van wat we eten gaan we weer proeven en haal je het niet in je hoofd om een teveel aan voedsel weg te gooien. Je maakt bewustere keuzes.

Voedsel: schenk het jouw aandacht

Wanneer je voedsel koopt door echt te kijken naar het voedsel… waarmee ik wil zeggen dat je de kleuren in je opneemt, de structuur van de vrucht of de groente dan heb je tegelijkertijd meer aandacht en maak je contact met de natuur, meer contact met de aarde die je dit allemaal schenkt. Wanneer je het eten klaar gaat maken… houd dan de groenten eens heel bewust vast. Voel de structuur van de groente en bedenk wat een mooie kleur bijvoorbeeld een tomaat kan hebben. Laat de rode kleur eens tot je doordringen daar wordt je vrolijk van. Zo wordt het bereiden van voedsel een feest van kleur, geur en smaak. 

Voedsel waar aandacht en liefde in zit

Als je op die manier eten gaat bereiden dan zal het voedsel anders smaken want er zit liefde en aandacht in. Laten we een feest van het eten maken want dat is het, je hebt te eten en hoeveel mensen op deze aarde worstelen niet iedere dag of ze überhaupt wel te eten hebben? Iedere dag weer een struggle for life. 

In aandacht zijn

Wanneer je van het eten een feest maakt dan ben je in aandacht. Dat doet de geest goed, het maakt je blij. Zo eenvoudig kan het tot rust brengen van je denken werken. Op dezelfde wijze pas je yoga ook toe in je dagelijks leven. Want yoga beoefenen betekent in aandacht zijn bij alles wat je doet en dat geeft rust in je hoofd en dat is wat we willen!

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”