HEB JE SYMPTOMEN VAN EEN PANIEKAANVAL? DIT KAN JE DOEN!

Symptomen van een paniekaanval tegen gaan? Terwijl je dit doet zit je op een stoel met je voeten stevig op de grond. VOEL DE AARDE!

Symptomen van een paniekaanval

Wat gebeurt er wanneer paniek toeslaat?
Je voelt je al tijden benauwd, je bent ver van jezelf weg, alles lijkt wazig, je adem zit hoog, je denken staat niet stil en je tolt in het rond. Dat is wat meestal vooraf gaat aan een paniekaanval. Wat kan je doen, wanneer je je zo machteloos voelt?

EEN: wordt bewust, voel jezelf, hoe naar het ook voelt.
TWEE: alles begint bij bewust worden van wat er gaande is!
DRIE: GA ER WAT AAN DOEN!

Ik zal je een beetje op weg helpen:
Ga rustig zitten en concentreer je op jezelf: voel je lichaam, voel je huid.
Leg je handen op je buik en adem rustig naar je buik toe. Adem rustig in door je neus en daarna weer langzaam uit door je neus en denk terwijl je uitademt: ik laat alles gaan, ik geef al mijn spanning weg, ik laat het uit mij lopen en geef het terug aan de aarde.

Terwijl je dit doet zit je op een stoel met je voeten stevig op de grond. VOEL DE AARDE!

Heb je hulp nodig? Bel mij dan gerust voor een afspraak op tel. 0297-328798, ik behandel veel mensen met paniekaanvallen door magnetiseren.

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

In de Bhagavad Gita staat: ‘Zonder meditatie geen vrede en zonder vrede geen geluk’.

Omdat de moderne mens het contact met zijn diepste zelf heeft verloren is hij onbevredigd, gedeprimeerd en vaak door onrust gekweld. Overgeleverd aan zijn intellect wordt hij heen en weer geslingerd in een oceaan van moeilijkheden en voelt zich vaak als een door een golf meergesleurde strohalm.

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

Angst zit in ons systeem, waar het om gaat is dat we dit monster kunnen overwinnen. En dit monster kan alleen overwonnen worden door vertrouwen in onszelf te hebben. Dat we echt willen gaan staan voor wat we zijn, geloof me: daar zit de kracht!

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

DE BEDOELING VAN HET LEVEN

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.