DE BEDOELING VAN HET LEVEN

De bedoeling van het leven: Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’

De bedoeling van het leven

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.

Het aardse wijst ons de weg naar de schoonheid van het paradijs

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. En is het niet zo dat wat van materie is, juist een versluiering is van dat wat binnenin ligt te wachten om gezien en ontdekt te worden?

Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is. Juist alleen maar daardoor kunnen we op de plek komen waar we onszelf kunnen gaan ontdekken. Dan betreden we de wereld binnen onszelf om deze te leren kennen en te ervaren.

Goddelijke vonk

Uiteindelijk zijn we allemaal voorbestemd om door te dringen in de materie en de diamant van bewustzijn, om die goddelijke vonk te ontdekken. Dan wordt de materie, het aardse lichaam gevoed met het licht dat in haarzelf schijnt en kan alles wat van materie is, er zich vol blijdschap omheenweven. Wanneer we gaan zien en begrijpen, dan kunnen we de veelvormigheid van de schepping – mensen, bomen, planten, planeten of liever gezegd de microkosmos en macrokosmos leren kennen als alles wat begiftigd is met de adem en het licht van het goddelijke en dat in liefde koesteren.

 

Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’ en op die manier spreek ik de naam van God ook uit. Dit heeft niets met geloofsovertuigingen te maken, maar is het resultaat van mijn eigen zien en ervaren, proeven en ontdekken wat de oorzaak van dit alles is.

Terugkeer naar de bron

Want God is de oorzaak van alle leven, alles komt voort uit God en vroeg of laat komt er een moment dat je wakker gaat worden uit je diepe aardse slaap. Je hart zal dan roepen om terug te keren naar wat je leven gegeven heeft… En natuurlijk heeft God vele namen, we kunnen het de Schepper noemen of we komen namen van andere culturen tegen, maar die wijzen allemaal naar hetzelfde. We kunnen het de hoogste intelligentie noemen, liefde of bewustzijn, maar waar het om gaat, is dat we uiteindelijk allemaal bedoeld zijn om dit wonder te mogen aanschouwen en om te voelen wat liefde, intelligentie en mededogen is.

 

Fragment uit boek “De OnthullingHet mysterie dat leven heet’.

Auteur Inge Saraswati.

 

Wil je het boek bestellen?

Bestel hier uw boek of mail direct naar info@ingesaraswati.com

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

SLECHTE NACHTRUST? DIT KAN JE ERAAN DOEN!

We krijgen tegenwoordig veel prikkels. We worden overspoeld met informatie en dat komt allemaal in je hoofd terecht: in het denken. Al jarenlang geef ik mensen ook voor deze problematiek onderricht tijdens mijn raja-yogalessen. Lees verder en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

YOGABEOEFENING EN MEDITATIE

In de Bhagavad Gita staat: ‘Zonder meditatie geen vrede en zonder vrede geen geluk’.

Omdat de moderne mens het contact met zijn diepste zelf heeft verloren is hij onbevredigd, gedeprimeerd en vaak door onrust gekweld. Overgeleverd aan zijn intellect wordt hij heen en weer geslingerd in een oceaan van moeilijkheden en voelt zich vaak als een door een golf meergesleurde strohalm.

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

OVERWIN HET MONSTER DAT ANGST HEET

Angst zit in ons systeem, waar het om gaat is dat we dit monster kunnen overwinnen. En dit monster kan alleen overwonnen worden door vertrouwen in onszelf te hebben. Dat we echt willen gaan staan voor wat we zijn, geloof me: daar zit de kracht!

DE VRUCHTEN VAN MAGNETISEREN: HOE INGE SARASWATI TE WERK GAAT

DE VRUCHTEN VAN MAGNETISEREN: HOE INGE SARASWATI TE WERK GAAT

Inge Saraswati is al jarenlang magnetiseur. Zij is geboren met deze gave. Vaak komen cliënten bij haar met een lichamelijk of geestelijk probleem. Door het magnetiseren komt er rust over de persoon. Daardoor onstaat helderheid in het hoofd waardoor het probleem beter zichtbaar wordt. Dan zijn zij werkelijk in staat om dichter bij de oorzaak van het probleem te komen. Inge vertelt over haar werkwijze en de resultaten…