DE BEDOELING VAN HET LEVEN

Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is.

Het aardse wijst ons de weg naar de schoonheid van het paradijs

Wanneer we het aardse afdoen als niet belangrijk, dan durf ik te zeggen dat juist het aardse ons een weg wijst naar de schoonheid van het paradijs. Het ligt er maar aan hoe je kijkt naar datgene wat van materie is. En is het niet zo dat wat van materie is, juist een versluiering is van dat wat binnenin ligt te wachten om gezien en ontdekt te worden?

Eigenlijk laat juist het aardse altijd dienend en helpend ons duidelijk zien hoe we kunnen ontdekken wat leven is. Juist alleen maar daardoor kunnen we op de plek komen waar we onszelf kunnen gaan ontdekken. Dan betreden we de wereld binnen onszelf om deze te leren kennen en te ervaren.

Goddelijke vonk

Uiteindelijk zijn we allemaal voorbestemd om door te dringen in de materie en de diamant van bewustzijn, om die goddelijke vonk te ontdekken. Dan wordt de materie, het aardse lichaam gevoed met het licht dat in haarzelf schijnt en kan alles wat van materie is, er zich vol blijdschap omheenweven. Wanneer we gaan zien en begrijpen, dan kunnen we de veelvormigheid van de schepping – mensen, bomen, planten, planeten of liever gezegd de microkosmos en macrokosmos leren kennen als alles wat begiftigd is met de adem en het licht van het goddelijke en dat in liefde koesteren.

 

Dit is voor mij de betekenis van de naam ‘God’ en op die manier spreek ik de naam van God ook uit. Dit heeft niets met geloofsovertuigingen te maken, maar is het resultaat van mijn eigen zien en ervaren, proeven en ontdekken wat de oorzaak van dit alles is.

Terugkeer naar de bron

Want God is de oorzaak van alle leven, alles komt voort uit God en vroeg of laat komt er een moment dat je wakker gaat worden uit je diepe aardse slaap. Je hart zal dan roepen om terug te keren naar wat je leven gegeven heeft… En natuurlijk heeft God vele namen, we kunnen het de Schepper noemen of we komen namen van andere culturen tegen, maar die wijzen allemaal naar hetzelfde. We kunnen het de hoogste intelligentie noemen, liefde of bewustzijn, maar waar het om gaat, is dat we uiteindelijk allemaal bedoeld zijn om dit wonder te mogen aanschouwen en om te voelen wat liefde, intelligentie en mededogen is.

 

Fragment uit boek “De OnthullingHet mysterie dat leven heet’.

Auteur Inge Saraswati.

 

Wil je het boek bestellen?

Bestel hier uw boek of mail direct naar info@ingesaraswati.com

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”