ALLE WAARNEMING BERUST OP HERKENNING

‘ Waarop het hert antwoordde: ‘Dat is niet waar! Hier waar ik sta, is nog een heel wijde wereld waar je naar toe kan gaan.’

Lees een passage uit mijn boek ‘De OnthullingHet mysterie dat leven heet’, over reïncarnatie en de rol van de spiritueel leraar

“Om iemand te herkennen die je al uit een ander leven kent, is uiteraard een goed ontwikkeld bewustzijn voor nodig, want pas dan kunnen we ons bewust worden van het feit dit ook werkelijk bestaat. Dan weten we het al uit vorige levens en pas dan kan een dergelijke herkenning plaatsvinden. Want hoe zou er herkenning kunnen bestaan als je bij je sterven nog niet tot het besef bent gekomen dat reïncarnatie bestaat? Deze ontwikkeling kan alleen in het leven zelf opgedaan worden en die komt tot bloei in het volgende leven, dan ga je herkennen. Met andere woorden: je kan nog niet herkennen als je spiritueel nog niet ontwaakt bent. Dat wat nog niet geworden is, zal er ook nog niet zijn bij een volgende geboorte. Je wordt geboren met precies dat wat al ontwikkeld is in een vorig leven. Ik benadruk dit omdat ik heel vaak heb gemerkt dat mensen dat totaal niet beseffen. Je gaat dus gewoon verder met de ontwikkeling waar je gebleven was aan het eind van het vorige leven. Iedere geboorte is weer een nieuwe kans om met je ontwikkeling verder te gaan.

Ik zal een voorbeeld geven. Er was een dier en dit dier leefde in een grot. Hij kwam nooit uit zijn grot. Op een dag kwam er een hert voorbij en nieuwsgierig keek het hert naar binnen. Het hert vroeg aan het dier dat in de grot woonde: ‘Kom jij nooit buiten? Het is hier zo mooi en prachtig.’ En het dier in de grot sprak: ‘Hoe kom je daar nu bij, dit is de wereld waar ik in leef. Er is geen andere wereld. Er bestaat niets anders dan deze grot en dat is de wereld.’ Waarop het hert antwoordde: ‘Dat is niet waar! Hier waar ik sta, is nog een heel wijde wereld waar je naar toe kan gaan.’

Maar de grotbewoner hield voet bij stuk. Het hert trok hieruit de conclusie dat het dier niet te vermurwen was, nam een dartele sprong en huppelde frank en vrij verder, de wijde wereld in.Hieruit kan je concluderen dat voor de grotbewoner die wijde wereld nog niet bestond omdat hij deze nog niet kende. In deze metafoor kan je het hert als de Goeroe (leraar) zien die de holbewoner uitnodigt om zijn bewustzijn te verruimen.”

Klik hier voor meer informatie over mijn boek ‘De Onthulling – Het mysterie dat leven heet’.

Lees meer blogs

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

WEES KALM IN DE DYNAMIEK VAN HET LEVEN

Er leeft bij heel veel spirituele zoekers het idee dat je spiritualiteit alleen maar in stilte kan beleven. Dat merk ik dagelijks in mijn yogalessen wanneer ik bijvoorbeeld vraag wat mijn leerlingen ervaren hebben na een meditatieve oefening. Dan krijg ik antwoorden als: ‘Ik kon het niet voelen, want het moet eerst stil zijn. Anders kan ik mijn aandacht er niet bijhouden.’

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

MICHIEL OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Michiel aan het woord: “Inge’s onderricht en sessies hebben mij heel veel rust en inzicht in mijzelf gebracht.”

LISA OVER INGE SARASWATI

LISA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Lisa aan het woord: “De manier waarop Inge yogales geeft is bijzonder, het voelt puur en het geeft energie.”

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

JEANNETTE OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Jeannette aan het woord: “Hoe je je voelt na het magnetiseren is moeilijk te omschrijven; het voelt zo mooi, het wordt licht en je voelt rust en ruimte.”

COOS OVER INGE SARASWATI

COOS OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Coos aan het woord: “Ik hoop dat als het nieuwe centrum straks open is er veel mensen bij Inge terecht kunnen voor haar genezende kracht en helende samenwerking voor een mooier en fijner leven dat ik iedereen gun.”

MONA OVER INGE SARASWATI

MONA OVER INGE SARASWATI

Lees in deze serie artikelen over Inges leerlingen. Waarom gaan zij naar Inge en wat is hun ervaring? In deze aflevering komt Mona aan het woord: “Wat mij boeit in Inges onderricht is dat zij de essentie van het leven zelf zó kan verwoorden dat het bij mij blijft hangen en ik het ook kan begrijpen.”