Benauwd gevoel door stress? Verbeter je ademritme met deze tips!

Benauwd gevoel door stress? Verbeter je ademritme met deze tips! 300 225 Centrum voor universele wijsheid & levensgeluk

BENAUWD GEVOEL DOOR STRESS? VERBETER JE ADEMRITME MET DEZE TIPS!

Hoe herken je een verstoord ademritme?

Voel je je opgejaagd en heb je een benauwd gevoel door stress? Een verstoorde ademhaling kan veel klachten veroorzaken. Lees in dit artikel wat je kunt doen om je ademritme te verbeteren, zodat je minder benauwd door stress wordt.

Vaak zie ik dat mensen hoog zitten met hun adem. Ze zijn letterlijk weggevlucht van hun gevoel en alles komt in het koppie terecht. Denken en, uiteindelijk, malen is het gevolg. Er  vliegen duizenden gedachten door je hoofd die je niet meer op een rij krijgt. Er zijn zelfs mensen die niet eens meer weten wat ze denken en dit komt voort uit een oververhit denken. Het gevolg is uitermate gestrest door het leven gaan waar klachten als slapeloosheid en pijn in nek en schouders uit voortkomen.

Hoe kan je nu ontspannen schouders hebben als de ademhaling hoog zit? Je moet zóveel moeite doen om nog wat zuurstof in die longen te krijgen dat je gaat ademen naar je borst in plaats van naar je buik en zo schieten die schouders omhoog. Alles wordt belast vanaf je hoofd tot je borst. Dit geeft heel veel nare klachten. Zoveel dat ik ze niet allemaal zal noemen…

Je kan het volgende doen:

Sluit je ogen en vertel jezelf dat op dit moment alles er even niet toe doet, hóe je je ook voelt.

Richt je op je ademhaling, leg je handen op je buik en adem diep in door je neus (adem nooit door je mond).

Adem diep en laag in, naar je handen toe, terwijl je contact maakt met het gevoel in je buik.

Adem dan weer heel rustig uit door je neus en bedenk dat je alle spanning loslaat op de uitademing.

Blijf dit enkele minuten doen en laat alle spanning los.

Deze oefening kan je doen wanneer je maar wilt. Zittend, liggend, de hele dag door. Wel raad ik je aan om er bij het wakker worden mee te beginnen en het vooral te doen voor het slapen gaan.

Besef goed dat ademhalen je leven is. Zonder dat is er geen leven! En besef ook dat een verstoord ademritme heel veel klachten kan veroorzaken.

Wil je mijn hulp? Lees de pagina met meer informatie over magnetiseren, mail of bel 0297 – 328 798.

Ben jij benauwd door stress?

Magnetiseren is een effectieve manier om het benauwde gevoel dat door stress veroorzaakt wordt te verminderen. Maak nu een afspraak voor een behandeling door de ervaren magnetiseur Inge Saraswati in Aalsmeer: bel 0297 – 328 798 of stuur een e-mail.

Je jaagt jezelf op van a naar b, je hebt geen rust, geen moment van kalmte meer. Wordt je kortademig? Je krijgt niet genoeg lucht en je ademhaling gaat steeds hoger zitten. Je wordt steeds meer benauwd door stress, je duizelt ervan.

Wordt je steeds benauwder? Je handen trillen steeds vaker wanneer je iets moet doen, je hebt het gevoel dat je het niet meer aankan. Het dagelijks werk waar je voorheen fluitend naar toe ging jaagt je inmiddels angst aan. Je wordt steeds benauwder en je bent doodmoe. In wanhoop vraag je jezelf af wat je kunt doen om jezelf rustiger te maken. Gelukkig kan ik je helpen om van het benauwde gevoel, veroorzaakt door stress, af te komen.

Yoga in Aalsmeer

Wil je leren om op eigen kracht meer ontspanning en innerlijke rust te ervaren? Ontdek dan de yoga zoals ik die al jaren geef in een individuele proefles. Bel 0297 – 328 798 of mail voor het maken van een afspraak in Aalsmeer.

Back to top
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk voor diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Privacy Beleid